dramatikkens hus

Forside

08.10.11 - Storkunstsolteddystatens dommedag

av Julian Blaue

rss Bookmark and Share

En rettssak mot performancekunstneren Julian Blaue utvikler seg til en moralfilosofisk analyse av terrorismens ideologiske og biografiske årsaker. Når dommeren avgjør Blaues skjebne, felles det også en politisk dom over terroristen. Vises lørdag 8.10 kl. 19.00.


I I 2008 grunnla performancekunstneren Julian Apostata Blaue en kunststat i det offentlige rom på Youngstorget i Oslo. I de følgende år skapte han en regjering, en kirke og et fakultet. Blaue ga disse statsinstitusjonene et diktatorisk, nasjonalistisk og maskulinistisk preg. Var dette reell totalitarisme, fremmedfiendtlighet og kvinnehat, eller en kritikk av slike tendenser i det norske samfunnet?
Etter siste aksjon på Black Box Teater ble Blaue hetset av pressen som en terrorist, og han ble også politianmeldt.

  Vises lørdag 8.10 kl. 19.00. Spilles på engelsk og norsk og varer i ca. 1,5 timer. 

På Dramatikkens hus skal Blaue nå stilles for retten. Her reflekterer han åpent over sin terroristiske fortid. Kunstnere kan ofte forutse samfunnsmessige jordskjelv og verket fungerer som seismograf. Blaues stat var i realiteten den triste nasjonen som reaksjonære terrorister drømmer om. Rettssaken mot Blaue utvikler seg til en moralfilosofisk analyse av terrorismens ideologiske og biografiske årsaker. Når dommeren avgjør Blaues skjebne, felles det også en politisk dom over terroristen.

Medvirkende: Teresa Maria Novotny, Paja Burgess, Rüdiger Benterbusch m.fl.