dramatikkens hus

Kalender

rss Bookmark and Share

Spilleplan:

22.okt 11kl. 00:00 

Nordområdebevegelsen

av Liv Hanne Haugen

«Nordområdene vil være Norges viktigste strategiske satsingsområde i årene som kommer», sier regjeringen. I nord er man vant til store ord fra myndighetene i sør, uten at det nødvendigvis fører til handling. 20. oktober kommer «Nordområdebevegelsen» til Oslo. Gjennom dans, bevegelser, tekst og språk, bilder og innstallasjon, vil bevegelsen lanseres. Liv Hanne Haugen og co. håper på stor rekruttering av nye medlemmer og samarbeidspartnere i sør. Møt opp og bli med! Spilles lørdag 22.10 kl. 19.00

Etter å ha bodd halve livet i tjukkeste Europa, kom Haugen tilbake til Nord-Norge og oppdaget at hjemtraktene var blitt et satsingsområde. «Nordområdene vil være Norges viktigste strategiske satsingsområde i årene som kommer», sier regjeringen. I nord er man vant til store ord fra myndighetene i sør, uten at det nødvendigvis fører til handling.

Som dansekunstner er Haugen spesialist i handling. Hun velger å ta myndighetene på ordet denne gang, og er i ferd med å sette i gang en bevegelse, «Nordområdebevegelsen». Dette er en folkelig parallell til myndighetenes nordområdesatsing. Målet er skape mer bevegelse i nord, og få flere til å trekke nordover.

  Spilles lørdag 22.10 kl. 19.00 

Selv om «Nordområdebevegelsen» er et nytt initiativ, bygger det på gamle bevegelsesmønstre. I familien til Haugen finnes det et te-service fra Russland som hennes farfar byttet til seg mot fisk. Som så mange andre på den tiden, handlet han med russerne. Det ble kalt «Pomorhandelen». Inspirert av dette, en reise til Arkhangelsk og Solokviøyene, møter med russiske kvinner i Russland og Norge idag, satser hun.

20. oktober kommer «Nordområdebevegelsen» til Oslo. Gjennom dans, bevegelser, tekst og språk, bilder og innstallasjon, vil bevegelsen lanseres. Liv Hanne Haugen og co. håper på stor rekruttering av nye medlemmer og samarbeidspartnere i sør. Møt opp og bli med!

Liv Hanne Haugen, dansekunstner og prosjektleder

Arnold Johansen, billedkunstner og historiker (Finnmark)
Charo Calvo, lydkunstner (Spania/Belgia)
Lawrence Malstaf, kunstner/ scenograf (Belgia/Tromsø)
Trine Falch, veileder (Oslo)
Anne Katrine Haugen, Administrativ leder/veileder (Tromsø)
Ekatarina Zorina, sang (Arkhangelsk)
Nina Lomonosova, konsulent (Hammerfest)
Antonina og Lydia, sang (Hammerfest)

Produksjon: Haugen Produksjoner
Produsentstøtte: Dansearena nord

Støttet av: Norsk Kulturråd, Barentssekretariatet, Tromsø Kommune, Finnmark Fylkeskommune, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere.

 

Publisert: 07.11.11 14:25