dramatikkens hus

Kalender

rss Bookmark and Share

Spilleplan:

01.apr 12kl. 00:00 

Fokuskveld: Propellen

presentasjon og visninger av Propellen og tre ny stykker

Vi inviterer til Foukuskveld med Propellens scenetekstmønstring fra "Tekst - til Handling"! Det blir presentasjon av Propellen og deres arbeid med ny dramatikk og visninger av "Den nyvaksne mannen" av Eirik Fauske, "I much prefer being able to see the eyes" av Toril Solvang og "Aldri fred" av debutanten Kristofer Blindheim Grønskag. Lørdag 29.10 kl. 18.00-23.30 Billetter på www.billettservice.no: Fokuskveld: Propellen

”Smak på den dramatiske undergrunnen” skrev Sigurd Ziegler i Morgenbladet 4.-10. mars. Han hadde besøkt Propellens scenetekstmønstring fra "Tekst – til Handling" i Trondheim og på Verdal. I følge Ziegler viste festivalen et realt potensial i norske dramatikere. Den 29. oktober besøker tre av mønstringens forestillinger Oslo og Dramatikkens hus.

  Spilles 29.10 kl. 18.00 - 23.30 - billetter på www.billettservice.no: “Fokuskveld: Propellen” 

Førtse forestilling er Toril Solvangs ”I much prefer being able to see the eyes” er en leken duett for to skuespillere. En collage av intime e-poster, sms-er og Facebookmeldinger. Fortestillingen fikk kritikerne til å hente fram superlativene.

Med ”Aldri fred” debuterer Kristofer Blindheim Grønskag som dramatiker og Kristofer Hivju som instruktør. "Stykket ”Aldri fred” tar tak i virkeligheten og vrir om, to hakk", skrev Frida Gullestad begeistret i sin anmeldelse i Adresseavisen. Stykket ga henne assosiasjoner til så ulike referanser som Beckets ”Godot”, ”Lost” og ”Interception”. Videre skriver hun: "Aldri fred er et glimrende eksempel på at festivalen nå er der den vil være – at den får nye tekster og skuespillere til å fly skyhøyt."

Eirik Fauskes ”Den nyvaksne mannen” er laget i nært samarbeid med scenografen Signe Becker og skuespillerelever ved HINT. Her møter Eirik Fauskes egenartede dramatikerstemme et scenisk rom fullt av naiv ekspressivitet. Hans tekst og iscenesettelse gir et innblikk i vår egen industrielle og psykologiske dannelseshistorie med en varhet og energi bare Fauske kan.

Amund Grimstad skriver: "Det er godt observert, det er enkelt og stramt regissert, og det er ikkje minst framifrå formidla av Stine Fevik og Henrik Hoff Vaage." Amund Grimstad legger til: "På relativt kort tid har ”Propellen” vakse seg frå å vere ein meir eller mindre lokal greie i Trondheim til å bli ein institusjon av nasjonal tyding."

I følge Lise Hoviks omtale i scenekunst.no – kan et møte med propellens prosjekter anno 2011 by på en eim av opprør og sleivspark. En følelse av politisk motstand, samtidsdebatt og et ikke så lite snev av fandenivoldsk anarkisme.

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som de siste 10 åra har arbeidet for å utvikle og fremme ny scenetekst. Organisasjonen arrangerer lesninger, workshops, produserer forestillinger og happenings. Hvert tredje år resulterer Propellens arbeid i en større scenetekstmønstring. For mer informasjon om propellen – besøk deres blogg på

www.propellenteater.blogspot.com.

– Lise Hovik i scenekunst.no:  "følelsen av politisk motstand, samtidsdebatt og et ikke så lite snev av fandenivoldsk anarkisme".

Publisert: 07.11.11 14:25