dramatikkens hus

Kalender

rss Bookmark and Share

Spilleplan:

11.apr 12kl. 00:00 

Snik og Snok på månene

AV Siljeholm & Christophersen

Ny forestilling med superheltinnene Snik og Snok og superskurken Skuggan fra «Eventyrlige Eventyr»! «Snik og Snok på månen» er historien om superheltinnene, Snik og Snok, som nyter kultstatus som globale superhelter, med den kjendisstatus, rikdom, forbruk og mediadekning det medfører. Deres fiende, Skuggan, er forvist til månen og har av jordas befolkning fått tildelt rollen som syndebukk. Visningspremiere lørdag 26.11 kl.16.00

Ny forestilling med superheltinnene Snik og Snok og superskurken Skuggan fra «Eventyrlige Eventyr»!

«Snik og Snok på månen» er historien om superheltinnene, Snik og Snok, som nyter kultstatus som globale superhelter, med den kjendisstatus, rikdom, forbruk og mediadekning det medfører. Deres fiende, Skuggan, er forvist til månen og har av jordas befolkning fått tildelt rollen som syndebukk.

  Visningspremiere lørdag 26.11 kl.16.00 

I et tverrkunstnerisk univers skapt gjennom mediene dans og teater, projeksjon og animasjon samt illustrasjon, ønsker de å skissere en historie om modernitet for barn og unge.
Prosjektet har som mål å belyse sider av forbrukersamfunnet de mener er en stor utfordring relatert til dagens miljøproblematikk.

- Hva er viktig for oss i vårt daglige liv?
- Hvilke verdier vil vi bygge livene våre på?
- Hva tenker vi om fremtiden?

følg prosjektloggen (ploggen til forestillingen) her:

Medvirkende:
Helle Siljeholm og Sara Christophersen: Idé, konsept, koreografi og dans
Forestillingen lages i tett samarbeid med:
Marie Hafting: Tekstforfatter og historieutvikling
Ludvig Friberg: Video/Animasjon
Pablo Castro: Illustratør/Design av videolandskap
Laurent Ravot: Lysdesign og teknisk sjef
Nancy Mannes: Skuespiller og regiveileder
Sverre Eide: Musikk og lyddesign
Carl Nilssen-Love og Kamilla Kotte Birkeland: Scenografi
Kamilla Kotte Birkeland: Kostymedesign
Dramatikkens hus: Dramaturgisk veiledning

Produsert av Siljeholm/Christophersen i samarbeid Dramatikkens hus, Teater Innlandet, Dansens Hus og National Center for Culture and Arts, Amman, Jordan. Forestillingen er støttet av Kunstløftet, Nordisk kulturfond, FFUK, UD/DTS og Riksteateret. Turneprodusent: Dansearena nord og Annika Ostwald.

«Snik og Snok på månen» er en forestilling for unge i alderen 8-13 år.

Snik og Snok på månen er oppfølgeren til "Eventyrlige Eventyr" en forestilling for barn mellom 5-10 år som ble spilt for over 15 000 publikummere i Norge og utlandet. Ambisjonen er å lage en spennende forestillingstrilogi for barn og unge som tar opp aktuelle samfunnstemaer som unge mennesker må forholde seg til i dag. Siste del av trilogien, From China with love (13-16 år), skal etter planen utvikles i 2013. Ideen er at hovedrolleinnehaverne vokser med sitt publikum, og at publikum skal kunne kjenne seg igjen i Snik og Snok. I et lekent og magisk univers ønsker vi å vekke nysgjerrighet, undring og ettertanke.

Snik og Snok på månen er historien om superheltinnene, Snik og Snok, som nyter kultstatus som globale superhelter, med den kjendisstatus, rikdom, forbruk og mediadekning det medfører. Deres fiende Skuggan er forvist til månen og har av jordas befolkning fått tildelt rollen som syndebukk. I et tverrkunstnerisk univers skapt gjennom mediene dans/teater, projeksjon/animasjon og illustrasjon, ønsker vi å skissere en historie om modernitet for barn og unge. Prosjektet har som mål å belyse sider av forbrukersamfunnet vi mener er en stor utfordring relatert til dagens miljøproblematikk. Hva er viktig for oss i vårt daglige liv? Hvilke verdier vil vi bygge livene våre på? Hva tenker vi om fremtiden?

Utbrodering av tematikk/konsept:
I "Snik og Snok på månen" ønsker Siljeholm og Christophersen å belyse hvordan fokus på materielle goder og sosial status kan synes et paradoks til en kollektiv klimabevissthet. Dagens unge vokser opp i et samfunn hvor en av de fremtredende problemstillingene i nyhetsbildet er global oppvarming eller klimakrisen. Gjennom media blir vi foret med informasjon og bilder fra naturkatastrofer; det være seg orkaner, vulkanutbrudd, tsunamier, smeltende poler, flom og tørke. Noe drastisk må gjøres, men hva, blir ikke politikerne enig om. Samtidig er det lite fokus på Norge som oljenasjon, og hvordan vi gjennom en svært forurensende industri har bygget oss rike og fått den velstanden og levestandarden vi har i dag.

Videre vokser dagens unge opp i et individfokusert forbrukersamfunn, der egenutvikling og selvrealisering virker tett koblet til materiell status. I dag skal vi, unge som gamle, fly over hele verden på opplevelsesferier, ha de nyeste mobiltelefonene, og det siste innen mote også videre også videre. I vår tid er det blitt vanlig med økt eksponering av egen person gjennom media (særlig sosiale medier), og drømmen om å være kjendis, eller se og bli sett, virker sterkere en noen gang. Er vi for selvfokuserte til å ta klimakrisen på alvor? Oppstår det en konflikt i oss selv idet vi som individer tar miljøproblematikken innover oss? Er kollektiv miljøbevissthet forenlig med et individ fokusert forbrukersamfunn, hvor alle skal aspirere til å bli ”vinnere”? Er fasade viktigere enn innhold? Det er disse spørsmålene vi legger til grunn for utviklingen av forestillingen.

Ideen er å skape et fiktivt parallell univers til dagens globale samfunn hvor superheltinnene Snik og Snok bor. Superhelter er noe alle har et forhold til. Det er noe lekent og lett over superhelter, og de har noe vi ikke har, superkrefter. Ved hjelp av sine superkrefter kan de ordne opp i ting som virker helt uoverkommelig for oss vanlige mennesker. Superhelter trigger fantasien, alt blir mulig, og de er noen vi kan drømme oss bort med. De aller fleste superhelter er menn. Snik og Snok er noe så uvanlig som kvinnelige superhelter. Videre er de ikke helt som andre superhelter. De har riktig nok superheltstatus, men kan superheltkrefter virkelig redde verden? Eller er det helt andre krefter som må til? Snik og Snok har flere karkatertrekk som vi mennesker kan identifisere oss med, men de er uten tvil suprere, sterkere og raskere enn oss. Gjennom deres måneferd viser de seg å være noen riktige helter, noen å se opp til.


Siljeholm/Christophersen er en norsk dansekunstner duo bestående av Helle Siljeholm og Sara Christophersen. De begynte å arbeide sammen i 2006. Begge har danseutdannelse fra London, henholdsvis London Contemporary Dance School (2003) og Laban (2004). De arbeider i ulike samarbeidskonstellasjoner med andre kunstnere/akademikere. Interessen er å utvikle tydelige konsepter som bakgrunn for å skape forestillinger forankret i samtidsdans, men som kan leses utover sjangerne involvert i prosjektet.

www.siljeholm-christophersen.com

 

Publisert: 07.11.11 14:25