dramatikkens hus

Hva Skjer

Verksted "Fra billedbokmanus til scenetekst"

rss Bookmark and Share

Denne uken er det et verksted på KHIO hvor det forskes på hva som behøves for å gjøre om manuset "Hvem er du" av Veronica Salinas til en scenetekst.


Denne uken er det et verksted på Dramatikkens hus hvor det forskes på hva som behøves for å gjøre om manuset "Hvem er du" av Veronica Salinas til en scenetekst.

Kunstnere i prosjektet er: Dramaturgen Lisa Marie Nagel, dukkespilleren Espen Dekko, regissøren Niels Petter Underland og dramatiker Veronica Salinas. Prosjektet inngår i Dramatikkens hus sitt prosjekt SceSam som er et prosjektet som over en periode på to år skal uforske blant annet dramaturgier og kommunikasjonsstrategier i scenekunst for barn i alderen tre til ni år

 "Hvem er du?" har blitt antatt av Magikon Forlag. Utgivelsen av en bildebok er planlagt i 2012.

Veronica Salinas skuespiller og forfatter. Hun ble født i Argentina i 1977, og har spansk og indiansk bakgrunn. Hun har en skuespillerutdanning teaterhøyskolen "Escuela de Arte de Dramático de Buenos Aires", en høyskole som mottar tre tusen søknader per år, hvorav tretti elever får plass årlig. Salinas flyttet til Norge etter den store økonomiske og sosiale krisen i Argentina i 2001. Som utøvende kunstner har hun erfaring med både skuespillerarbeid og dramatisk arbeid. Med bakgrunn i både argentisk og norsk teater opplever hun at en av hennes sterke sider er å kunne belyse forskjellene i identitet, rikdommen i språket og likheten i det menneskelige, noe hun vil ta med meg videre inn i sitt arbeid som skuespiller og dramatiker.